Den søde december bragte en nyhed til det gastronomiske og kulturelle tilbud i byen Zagreb. Det første Chokolademuseum i Zagreb blev åbnet i december 2019, og i Kroatien generelt. Ni ud af ti mennesker vil sige, at de elsker chokolade, og en tiendedel vil lyve for os, siger de om populariteten af disse klæbrige, tykke, lækre ingredienser, der er uundgåelige, især på feriedage. Men hvor kommer chokoladen fra, og hvordan fremstilles den? For at finde ud af det tager vi til Varšavska-gaden nr. 5 i Zagreb og køber en billet til Chokolademuseet. Hvis vi har lejet en lejlighed, et værelse eller et feriehus i Zagreb, finder vi museet lige i centrum af byen, tæt på Cvjetni trg (Blomsterpladsen). Det vil lokke os med den søde duft af kakao og løftet om en uforglemmelig rejse gennem chokoladehistorien. En billet til museet er også et smagekit med chokoladeprøver, og der smages på varianter flere steder i museet. Hvordan smager kakaobønner, og hvordan er rubinrød chokolade? Vi vil kun afsløre, at chokolade først blev smagt af indianerne, så museets første rum tager os med til Mellemamerikas regnskov. Museet fører os videre gennem århundrederne til chokoladedelikatesser, som vi kender dem i dag, og til butikken, hvor vi kan købe topkvalitet chokoladeprodukter fra lokale håndværkere. Museet ejes af familien Cerovac, som har besøgt mange chokolademuseer over hele Europa. Ingen af dem begejstrede dem med deres hvide vægge og udstillingsvinduer, så Cerovac-familien besluttede at fortælle en anden historie om chokolade og åbne deres eget museum, som vil tage os gennem en uforglemmelig sød oplevelse af at nyde verdens mest elskede mad. Forsød dit efterår i Zagreb ved at besøge det sødeste museum i byen!
Læs mere
Læs mindre