I de sidste ti år har vinproducenterne på Pelješac-halvøen hver første weekend i december åbnet dørene til deres kældre for at forkæle alle dem, der tør leje en lejlighed, et værelse eller et feriehus på denne fjendtlige tid af året. Alligevel lider folk i Pelješac ikke af mangel på gæstfrihed; disse to dage er afsat til glade sammenkomster til ære for vinen, den fra Pelješac, som er velkendt i Kroatien og uden for landets grænser. Den mest berømte Pelješac-vin er Dingač. Det er den første kroatiske rødvin, der er anerkendt i udlandet. Plavac mali er en autochthon druesort, som tåler vind langs den solrige og stive kystlinje på halvøen. Dingač er alt det bedste fra denne vilde og modstandsdygtige sort, som også kaldes "jordens blod". Den giver også Postup, en anden berømt rødvin fra Pelješac. Den er uforglemmelig, selv om man har drukket et glas mere. Pelješacs vinkældre - der afholdes åbent hus-dage i Ston, Orebić og Trpanj, hvor tyve vinproducenter samles i et stramt program med arrangementer til ære for vinen. Fra smagning af vingulasch til ung vin, med introduktion af lokale vinproducenter, har du en uforglemmelig weekend i vente. Den vil efterlade smagen af druer på dine læber, og du vil opleve halvøens enkelhed og skønhed opløst i et glas tyk rød nektar til opvågning af alle sanser.
Læs mere
Læs mindre